T a p a h t u m i a   2 0 1 8

Piirakan valmistuksen opetusta Sylvään koululla 5.2.>>

Tarinailta to 25.1. >>

Karjalanpiirakan valmistuksen opetusta Sylvään koululla 5.2.

Sylvään koulun 8:lla luokalla on valinnais
aineena  kotitalous.

Tällä kertaa aiheena oli karjalan piirakoiden valmistus.
  Opetus tapahtui kolmessa eri ryhmässä, joissa oli kotitalousopettajan lisäksi asiantuntijana  ja opettajana  Vammalan Karjalaseurasta Kerttu Välimaa, Tuula Kaasalainen ja Kaarina Syrjänen.
Kuvat ja teksti:
Tuula

Kyllä se pohja pyörii.
piirakka 2
Taikinan valmistuksen jälkeen
kaulitaan pohjat.

piirakka1
Sitten on vuorossa täyttö ja
reunojen rypytys.

piirakka3
Paistamisen jälkeen voitelu.
piirakka5
Valmista tuli
piirakka6
Sitten vaan nautiskellaan.
piirakka4
Opetus ei mennyt hukkaan kuten kuvasta näkyy.

Tarinailta to 25.1.2018 Vammalan kauppalantalolla

Museon esittely
Vasemmalla museon vt. johtaja Marja Hänninen-Tolvi ja oikealla amanuenssi Heli Tuominen

Vammalan Karjalaseuralla oli tarinailta to 25.1.2018 Vammalan kauppalantalolla, johon tulivat

Sastamalan seudun museon vt. johtaja Marja Hänninen-Tolvi ja amanuenssi Heli Tuominen kertomaan

Sastamalan museon tilanteesta . Museon kivinavetasta ollaan siirtämässä tavaroita muualle tämän vuoden aikana, johtuen että kivinavetta ei vastaa enää nykyisiä museo standardeja.
Karjalaseuran väki tietenkin tahtoi tietää, miten käy karjalaisille esineille, joita ovat sinne lahjoittaneet Vpl. Pyhäjärvi säätiö sekä seurat ja myöskin yksityiset ihmiset. Sastamalan seudun museo on luvannut , että tehdään yhteistyötä yhteisöjen ja museon välillä. Museonäyttelyt ovat ajan saatossa muuttuneet myös, nyt kun saadaan arkistoitua kaikki hyvin, niin näitä näyttelyitä voidaan pitää joko tornihuvilassa, joka on museon käytössä tai sitten ihan muualla tarpeen mukaan ja näyttelyt on siten helpompi myös koota, koska lajittelu tulee tässä muutossa myös tehty. Tarinaillan yleisö oli iloinen ja helpottunutkin kuulemistaan asioista.

Laati: Maileena Hyyti