Karjalainen ulkoilupäivä Sastamalan Vinkissä

Sastamalassa, Vammalan Vinkissä vietettiin sunnuntaina 17.3. karjalaista talvitapahtumaa Pyhäjärven urheiluseura Kaiun hengessä (mukana Pyhäjärven Pakariset, Vammalan- , Äetsän ja Huittisten Karjalaseura ry:t). Aurinkoiselle kisastadionille oli saapunut yli 50 karjalaistaustaista tai muuten asiasta kiinnostunutta ihmistä, myös lapsiperheitä oli runsaasti liikkeellä ja tapahtuman ikähaitari oli 3–89 v.

Tilaisuuden avasi Pyhäjärven Pakaristen sukuseuran puheenjohtaja O-P Järvinen toivottaen kaikki tervetulleeksi ja muistuttaen kisaajia reippaasta ja rehdistä karjalaisesta kisahengestä. Vammalan Karjalaseura ry:n puheenjohtaja Pertti Hakanen käsitteli puheessaan lyhyesti karjalaisten seurojen yhteiseen hiileen puhaltamisen tärkeyttä ja toivoi, että mahdollisimman moni meistä osallistuisi Hämeenkyrössä pidettäville Pyhäjärvijuhlille juhlaperinteen jatkuvuuden takaamiseksi. Itsekukin taisimme tuntea mielessämme pistoksen ja lupasimme osallistua, jottei tämä heimollemme tärkeä, lähes legendaarinen vuosittainen perinne pääse lopahtamaan. Pakaristen suku varaakin esittely-pisteen ja esitelmöitsijöiden vetäjänä toimii johtokuntamme jäsen Kalle Pakarinen. Olemme osallistumassa myös ohjelmassa olevalle jokiristeilylle. Pertti toivotti meitä tervetulleeksi mukaan myös Vammalan Karjalaseuran toimintaan ja ainakin kesäiseen Rudolfin keitaan tapahtumaan tulemme laajalla rintamalla.

Huittislaiset vastasivat tärkeästä muonitustehtävästä, saimme nauttia kisojen jälkeen paikallisen lihafirman erinomaisia tuotteita, joista jälleen kerran ryynimakkara huutoäänestettiin parhaaksi. Vammalan Karjalaseura tarjoili kuumaa mehua koko seurueelle, kiitos Helga ja Timo maistuvasta oman lähituotannon mehusta!

Stormin Teräksen Markku Kulmala ja Reino Lehtimäki hoitivat varsinaisen kilpailuosuuden tyylikkäästi ja kisat vietiin läpi todella leppoisessa hengessä.

Tulokset:

Naiset alle 100 vuotta:
 voittajana ylivoimaisesti Elsa Rajala aikaan 6,59

Kuuma ryhmä, eli miehet 50-80v:
Kalevi Paunuvuori ja K-M Järvinen aikaan 5,29
Jorma Pakarinen
Kari Liuksiala
Seppo Huotari (kaikki alle 10 minuuttia)
O-P järvinen 21,50 (hiihti pitkän reitin)

Nuorten sarjassa myös kovia sprinttereitä, jotka kukin voittivat omat sarjansa;
Lenni Hakanen
Vilho Jokela
Viivi Jokela

Palkintojenjaossa paikallinen Kesport K-M Järvinen palkitsi parhaan hiihtäjän. Pyhäjärven Hiihtomestarin tunnustus meni itseoikeutetusti Elsa Rajalalle Jyväskylään, onnea Elsa hienon Ilves -vuosipuukon ja ennenkaikkea mahtavan hiihdon johdosta. Onnea myös kaikille muille hiihtäjille!

Lopuksi arvottiin kunniapuheenjohtajamme Esko Pakarisen veistämä ainutlaatuinen Karhu-veistos, voittaja Jaana Koistinen oli palkinnostaan aidon iloisesti yllättynyt.

Kiitos kaikille järjestelijöille ja mukana olleille, ensi vuonna taas mukaan sankoin joukoin!

Teksti: Pyhäjärven Pakaristen puheenjohtaja Olli-Pekka Järvinen

Kuvat: Mari Pakarinen

Laavulla oli tarjolla makkaraa ja mehua.

Lenni Hakanen ampaisi matkaan Vilho Jokelan ja Elsa Rajalan odotellessa vuoroaan.

Hiihtourakka Vinkin aurinkoisella ladulla takana!
 Vasemmalta Kalevi Paunuvuori, Elsa Rajala, Jorma Pakarinen, Seppo Huotari ja Kari Liuksiala.

Esko Pakarinen luovutti veistämänsä Karhu-patsaan arpajaisten voittajalle Jaana Koistiselle.