Heimopäällikkö
Karjalan Liiton liittokokous valitsi 22.4.2017  uudeksi Karjalan Liiton puheenjohtajaksi kansanedustaja Pertti Hakasen Sastamalasta

kukitus
Vammalan Karjalaseuran sihteeri Maileena Hyyti onnitteli seuran puolesta  kukkasin  Vammalan Karjalaseuran puheenjohtajaa Pertti Hakasta koko Karjalaisen heimon "heimopääliköksi" valinnasta. Oikealla Vammalan Karjalaseuran varapuheenjohtaja Sirpa Niskanen, jota Maileena Karjalaseuran edustajana onnitteli kukkasin syntymäpäivän johdosta.
ONNITTELUT PERTILLE JA SIRPALLE!

Taustatietoja Vammalan Karjalaseurasta.

Karjalaseura on perustettu Tyrväälle v. 1945.  Seura toimii  entisessä  Vammalassa. Nykyisin siis
Sastamalan kaupungissa.

Seuramme on Karjalaseurojen Satakunnan piirin  ja Karjalan Liiton  jäsenseura.

Seuramme toimii karjalaisen kulttuurin ja perinteen vaalijana nykyaikaan ja paikkaan sovitettuna. Seuramme tämänhetkisestä jäsenistöstä  on  lukumääräisesti eniten Vpl Pyhäjärvellä syntyneitä tai juuriltaan sieltä.

Viipuri, Kanneljärvi, Impilahti , Räisälä, Valkjärvi, SortavalaSakkola, Käkisalmi, Heinjoki, Jaakkima, Kurkijoki, Kirvu, Kuolemajärvi ja Äyräpää ovat jäsenistömme  synnyin- tai juuripaikkoja, joten Karjala on hyvin edustettuna jäsenistössämme. Jäsenistössämme on myös paikkakuntalaisia Sastamalalaisia eli perussatakuntalaisia  henkilöitä.

Teemme yhteistyötä Huittisten Karjalaseuran ja Äetsän Karjalaseuran kanssa. Järjestämme kala- ja kyykkäkilpailuja sekä Pyhäinpäivän hengellisen juhlan vuorovuosina. Vpl Pyhäjärvijuhlan yhteistyössä Vpl Pyhäjärvisäätiön kanssa seuramme on järjestänyt historiansa aikana 9 kertaa, viimeksi vuonna 2015.

Karjalaseuran toimintaan kuuluu kyykkä-, talvi- ja kesäongintakilpailut. Kesäisin on kesätapahtuma, jossa saunotaan, uidaan, kisaillaan ym. kivaa. Tarinailloissa  kokoonnutaan kahvin ja jutustelun merkeissä. Joskus on aihe, jonka ympärillä keskustelu käy. Joskus tarinoidaan muuten. Pikkujoulu on yhden tarinaillan aihe. Seuran naiset järjestävät piirakantekotalkoot  ja miehet myyvät piirakat seuran talouden lujittamiseksi. Yhteistyötä tehdään Sylvään koulun kanssa. Kotitaloustunnilla seuramme naiset opettavat piirakantekotaitoa oppilaille ja oppilastapahtumassa kerrotaan karjalatietoutta ja vastataan oppilaiden tekemiin kysymyksiin.

Seuran toiminnasta ilmoitetaan Alueviestin järjestöpalstalla.

Syys- ja kevätkokouksesta on ilmoitukset  Alueviestissä

Tule mukaan iloiseen joukkoomme!  Joko aktiivisesti toimimaan tai rivijäseneksi.

Voit ilmoittautua jäseneksi täyttämällä yhteystiedot  lomakkeen tai ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.